7 motive pentru care ar trebui să reciclezi uleiul folosit

În cazul în care iei decizia să arunci uleiul folosit în chiuvetă, sau în WC, sau în coșul de gunoi direct, ți-am pregătit 10 motive pentru care ar trebui să te răzgândești.

  • Uleiul respectiv ajunge din sistemul de canalizre direct în natură. Animalele și păsările din fauna locală își vor umple blana de ulei, iar atunci când se curăță, înghit uleiul.
  • Peștii care trăiesc pe fundul apei sunt expuși la compușii chimici eliminați după ce uleiul folosit ajunge în mediul lor. Astfel, pot dezvolta boli la stomac și probleme de creștere, cât și reproducere.
  • Uleiul folosit ajuns în natura este deja contaminat, sau amestecat cu nisip, apă sau chimicale care pot afecta solul și îl pot face infertil.
  • Te costă bani să nu reciclezi uleiul. Plătești mai mulți bani pe taxele mele de mediu și de sănătate atunci când afectezi mediul.
  • Uleiul folosit nu se dizolvă în apă și degradează mediul înconjurător. O singură halbă de ulei poate afecta un pogon de mediu.
  • Atunci când aruncăm uleiul uzat în canalizare contribuim la deteriorarea sistemului de canalizare din întregul cartier și la contaminarea apei potabile.
  • O singură halbă de ulei uzat creează o peliculă de un pogon întreg pe suprafața apei. Acestea împiedică procesele de fotosinteză și blochează lumina soarelui. Astfel, afectează și fauna și flora din mediul respectiv.

În cazul în care dorești să nu faci parte din problemă, recomandăm reciclarea uleiului uzat sau refolosirea lui în metode creative.
Sfatul nostru este să păstrezi uleiul uzat în sticle de plastic și să ne contactezi pentru a te ajut cu reciclarea corespunzătoare.

Uleiul uzat mai poate fi folosit pentru recondiționarea mobilei și a caroseriei mașinii tale.
Citește mai multe despre alte moduri creative de a-l refolosi aici.